Loading

Differentieel Revisie

Elk auto heeft een Differentieel dit wordt ook wel de Cardan genoemd. De differentieel maakt het mogelijk om snelheidsverschil in de aandrijving te hebben. Bijvoorbeeld u rijdt met uw auto en neemt een linkerbocht. Het rechterwiel zal meer omwentelingen maken dan het linker wiel. Hierdoor ontstaat er een verschil in de snelheid van beide wielen. De cardan maakt het mogelijk dat deze verschillen kunnen ontstaan. Bij auto’s met voorwielaandrijving zit de differentieel altijd in de versnellingsbak zelf. Bij achterwielaandrijvingen is de differentieel achter geplaats. Deze is met behulp van de differentieel as verbonden met de versnellingsbak die voorin zit. Dit wordt ook wel Cardan as genoemd. De differentieel bevat allerlei tandwielen die voor de juiste omwentelingen zorgen. Deze tandwielen kunnen slijten waardoor je differentieel niet meer naar behoren werkt. Wij adviseren om je differentieel tijdig te laten controleren om kosten te besparen.

versnellingsbak revisie garage

Gratis diagnose differentieel

Denkt u dat uw differentieel niet meer naar behoren werkt? Kom zonder afspraak naar onze garage en wij controleren uw differentieel meteen. Met onze gratis diagnose dienst weet u altijd vooraf waar u aan toe bent. Bij Euro Transmissie Rotterdam vinden wij het belangrijk om onze klanten goed te adviseren. Daarom ontvangt u altijd gratis diagnose en vrijblijvende offerte.

Problemen met uw Differentieel? Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 


Er zijn meerdere oorzaken waarmee een differentieel niet meer goed kan functioneren. Dit kan bijvoorbeeld aan de olie liggen. Men denkt nog altijd dat de olie van een differentieel levenslang meegaat. Sommige fabrikanten geven inderdaad aan dat hun differentieel olie levenslang meegaat. Maar er zijn genoeg fabrikanten die adviseren om je differentieel olie rond de 100.000 – 150.000 kilometer te vervangen. Ook slijten de lagers van een differentieel weleens waardoor deze niet meer goed kan functioneren. Euro Transmissie Rotterdam adviseert daarom om je differentieel tijdig te onderhouden. Hieronder zie je paar punten waarbij je kan lijden dat uw differentieel niet meer goed functioneert.

Differentieel Reviseren

Een differentieel is een onderdeel die tandwielen bevat. Door de jaren heen en afhankelijk van hoe de auto gebruikt is kunnen deze tandwielen slijten. Hierdoor kan uw differentieel mogelijk niet naar behoren werken. U kunt kosten besparen door uw differentieel te laten reviseren i.p.v. repareren of vervangen. Euro Transmissie Rotterdam heeft al jarenlang ervaring met reviseren van differenties. Wij gebruiken enkel A kwaliteit onderdelen om uw differentieel te reviseren. Na de revisie is uw differentieel zo goed als nieuw en kunt u weer lange veilige kilometers afleggen.

Differentieel repareren

Indien uw differentieel zodanig beschadig is, dan kan deze is sommige gevallen niet meer gereviseerd worden. Mogelijk heeft u dan te lang met een versleten differentieel doorgereden. In dit geval adviseren wij om de differentieel te repareren. Wij hebben een ruime voorraad aan nieuwe differentieel onderdelen waarbij we snel, gemakkelijk en vakkundig uw differentieel kunnen repareren. Bezoek onze garage voor een gratis diagnose, zo weet u vooraf of uw differentieel echt gerepareerd moet worden of dat we deze nog kunnen reviseren.

DSG Revisie

Garantie voor reviseren van differentieel

Wij werken enkel met goedgekeurde en vooraf geteste materialen en onderdelen. Bij Euro Transmissie ontvangt u altijd 12 maanden garantie op al onze werkzaamheden en onderdelen die wij gebruiken. Wij gebruiken enkel onderdelen van A-merk kwaliteit. Ons magazijn heeft ruime voorraad aan alle onderdelen die gebruikt worden voor reviseren, repareren en vervangen van uw transmissie, differentieel en versnellingsbakken.

DSG Versnellingsbak Golf E