Versnellingsbak revisie

12 06 2021 eurotrans FSbiJ
Repareren differentieel 737x491 1

Het reviseren van versnellingsbakken is een vak apart en vereist daarom de nodige ervaring en kennis. Eurotransmissie in Rotterdam is gespecialiseerde revisiebedrijf voor alle versnellingsbakken. Wij garanderen u dat uw versnellingsbak altijd op de juiste manier en met de beste onderdelen gereviseerd wordt. U wilt er immers op kunnen rekenen dat uw versnellingsbak snel weer naar behoren functioneert. Eurotransmissie, de gespecialiseerde versnellingsbak revisiebedrijf in Rotterdam heet u van welkom

Hoe gaan wij te werk?

Bij een revisie van een versnellingsbak halen wij de volledige versnellingsbak uit elkaar. Eerst wordt deze grondig in de daarvoor bestemde speciale industriële wasmachine gereinigd. Vervolgens beoordelen wij de slijtage van uw onderdelen en bepalen wij eerst de totale schade. Hierdoor hoeven wij enkel de versleten onderdelen te vervangen. De volgende onderdelen kunnen tijdens de revisie vervangen worden: frictieplaten, afdichtingen, keerringen en lagers. Nadat de nieuwe onderdelen gemonteerd zijn, testen wij de versnellingsbak naar zijn werking. Wij zorgen ervoor dat uw versnellingsbak beter functioneert dan voorheen. Zo bent u er zeker van dat de versnellingsbak weer naar behoren functioneert. Op al onze revisies ontvangt u een garantie van minimaal 12 maanden.

Euro Transmissie ontzorgt u helemaal

Met onze ophaal en sleepdiensten kunnen wij uw auto vakkundig reviseren terwijl u uw ding kunt blijven doen.

Maar liefst 12 maanden garantie!

Bij Euro Transmissie werken wij alleen met orginele onderdelen. Hierdoor kunnen wij altijd minimaal 12 maanden garantie geven op al onze werkzaamheden.

Webp.net resizeimage 1 271x300 1
bill oxford fGqsewtsJY unsplash 736x491 1

Bij Euro Transmissie ontvangt u altijd extra service!

Maak een afspraak!

Ons versnellingsbak revisiebedrijf te Rotterdam bestaat uit een team van specialisten met meer dan 15 jaar ervaring. Wij werken voornamelijk met garagebedrijven en particulieren. Eurotransmissie heeft altijd een ruime voorraad aan versnellingsbekken en onderdelen van originele kwaliteit. Bij ons bent u verzekerd van korte wachttijden. Bezoek onze garage of neem contact op om een afspraak te maken. U kunt altijd vrijblijvend een offerte opvragen via onze website. Wij zullen dan binnen 24 uur reageren met een scherpe aanbieding om uw versnellingsbak te reviseren.

Neem Direct Contact

U ontvangt standaard 12 maanden garantie op al onze werkzaamheden

Wij zijn pas tevreden wanneer u dart ook bent

Beste plek voor autoreparatie in Rotterdam
assurance
Kwaliteitsverzekering
Ons servicenetwerk bestaat uit de beste garages in de VAE. Ze zijn ook uitgerust met de beste monteurs die gespecialiseerd zijn in alle merken en modellen om de beste service voor uw auto te geven.
insurance
Gemak
Met ophalen en bezorgen maakt ons probleemloze proces auto-onderhoud veel handiger voor u.
thumb ups
Vertrouwen
Vertrouw volledig op onze toegewijde serviceadviseurs die u door het hele serviceproces begeleiden.
FAQ
In de meeste gevallen lukt het ons om de tranmissies dezelfde werkdag te reviseren, repareren of te vervangen. Indien het ons niet lukt communiceren wij dit tijdig door.
De kosten zijn afhankelijk van de reparatie die wij voor u moeten uitvoeren. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen via de onderstaande formulier.
U kunt langskomen met uw voertuig voor een gratis diagnose van uw voertuig.
U kunt het beste een afspraak maken om er zeker van te zijn dat wij tijd hebben om uw voertuig na te kijken.
U krijgt standaard een half jaar garantie op de reparaties die wij aan uw voertuig uitvoeren.
Bij nood bieden wij een sleepdienst aan. Daarnaast kunnen wij uw auto ook komen ophalen bij uw woning.
Als u een bestelling bij ons plaats bezorgen wij het binnen enkele werkdagen met onze eigen koeriersdienst door heel Nederland.
Eurotranmissie is gespecialiseerd in het reviseren, repareren en vervangen van tranmissies en alle onderdelen rondom de transmissies zoals cardan as en de vliegwielkoppeling.
U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven aan onze klantenservice en sturen uw transmissie zo snel mogelijk uw kant op.
Om er zeker van te zijn dat uw tranmissie voorradig is kunt u onze via de voorraad bekijken voorraad pagina.

Denk jij erover na om je versnellingsbak te laten reviseren, maar weet je nog niet helemaal wat het inhoud of hoe het geregeld kan worden? Hier bij Euro Transmissie nemen wij je stap voor stap door het gehele proces van versnellingsbak reviseren. 

Introductie: Een goed functionerende versnellingsbak is een cruciaal onderdeel van elke auto. Het maakt soepel schakelen mogelijk en zorgt ervoor dat de kracht van de motor efficiënt wordt overgebracht naar de wielen. Na verloop van tijd kan een versnellingsbak echter slijtage vertonen, waardoor schakelproblemen ontstaan en de prestaties van de auto verminderen. Gelukkig is er een oplossing: versnellingsbak revisie. In deze blog zullen we de essentiële stappen en voordelen van versnellingsbak revisie bespreken, zodat je kunt begrijpen waarom dit een waardevolle investering is voor je auto.

  1. Diagnose van problemen: Voordat je besluit om je versnellingsbak te reviseren, is het belangrijk om een grondige diagnose te stellen van de problemen waarmee je te maken hebt. Dit kan variëren van moeilijk schakelen en vreemde geluiden tot slippen van de koppeling en verlies van vermogen. Het raadplegen van een ervaren monteur of specialist in versnellingsbakken kan helpen bij het identificeren van de specifieke problemen en het bepalen van de beste aanpak.
  2. Demontage en inspectie: Bij een versnellingsbak revisie wordt de transmissie gedemonteerd en grondig geïnspecteerd. Dit omvat het controleren van alle interne componenten, zoals tandwielen, lagers, synchronisatieringen en afdichtingen. Eventuele versleten of beschadigde onderdelen worden vervangen om de functionaliteit van de versnellingsbak te herstellen.
  3. Reiniging en voorbereiding: Het reinigen van de versnellingsbak is een belangrijke stap om vuil, metaaldeeltjes en oude olie te verwijderen. Dit zorgt voor een optimale werking en verlengt de levensduur van de gereviseerde versnellingsbak. Bovendien worden alle pakkingen en afdichtingen vervangen om lekken te voorkomen en de afdichting te verbeteren.
  4. Vervanging van onderdelen: Tijdens de inspectie kunnen versleten of beschadigde onderdelen worden geïdentificeerd die vervangen moeten worden. Dit kan onder meer nieuwe tandwielen, lagers, synchronisatieringen, keerringen en koppelingen omvatten. Het gebruik van hoogwaardige onderdelen is essentieel om de duurzaamheid en prestaties van de versnellingsbak te waarborgen.
  5. Herassemblage: Na het vervangen van de benodigde onderdelen wordt de versnellingsbak zorgvuldig weer in elkaar gezet. Dit vereist nauwkeurigheid en deskundigheid om ervoor te zorgen dat alle componenten op de juiste manier worden geïnstalleerd. Een ervaren monteur kan ervoor zorgen dat de versnellingsbak correct wordt gemonteerd en goed functioneert.
  6. Vullen met verse transmissieolie: Het vullen van de gereviseerde versnellingsbak met verse transmissieolie is een cruciale stap. Dit zorgt voor smering van de interne onderdelen en helpt bij het koelen van de transmissie. De monteur zal het juiste type en de juiste hoeveelheid olie volgens de specificaties van de fabrikant toevoegen.

Voordelen van versnellingsbak reviseren:

a. Verbeterde prestaties: Na revisie functioneert de versnellingsbak weer optimaal, waardoor soepel schakelen en betere prestaties mogelijk zijn. Je zult merken dat de auto responsiever is en beter accelereert.

b. Kostenbesparing: Het reviseren van een versnellingsbak kan aanzienlijk goedkoper zijn dan het volledig vervangen ervan. Het is een kosteneffectieve oplossing die de levensduur van je auto kan verlengen.

c. Betrouwbaarheid en duurzaamheid: Door versleten onderdelen te vervangen en de versnellingsbak grondig te reinigen, wordt de betrouwbaarheid en duurzaamheid ervan verbeterd. Dit betekent dat je langer kunt genieten van een goed functionerende versnellingsbak.

Conclusie: Een versnellingsbak revisie is een waardevolle investering om de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid van je auto te verbeteren. Door het volgen van de juiste stappen, zoals diagnose, inspectie, vervanging van onderdelen en herassemblage, kan een ervaren monteur je versnellingsbak weer als nieuw laten functioneren. Dus, als je merkt dat je auto schakelproblemen heeft of vermogensverlies ervaart, overweeg dan een versnellingsbak revisie om de kracht terug te brengen in je auto en weer zorgeloos te kunnen rijden.

Wanneer moet je je versnellingsbak reviseren

Het is belangrijk om te begrijpen dat de noodzaak voor een versnellingsbak revisie afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder het specifieke model van de auto, het gebruik en de rijomstandigheden, en het onderhoudsgeschiedenis. Over het algemeen zijn er echter enkele tekenen die erop kunnen wijzen dat een revisie nodig is. Hier zijn enkele situaties waarin het uitvoeren van een versnellingsbak revisie vaak wordt aanbevolen:

  1. Schakelproblemen: Als je merkt dat het schakelen moeilijk of schokkerig verloopt, bijvoorbeeld als de versnellingspook weerstand biedt of niet soepel in de gewenste versnelling schakelt, kan dit duiden op interne problemen in de versnellingsbak. Het is belangrijk om dit niet te negeren, omdat schakelproblemen na verloop van tijd erger kunnen worden en uiteindelijk de functionaliteit van de versnellingsbak kunnen beïnvloeden.
  2. Geluiden en trillingen: Abnormale geluiden, zoals bonken, ratelen, slijpen of huilen, tijdens het schakelen of tijdens het rijden in bepaalde versnellingen, kunnen wijzen op versleten of beschadigde onderdelen in de versnellingsbak. Ook overmatige trillingen kunnen wijzen op problemen.
  3. Verlies van vermogen: Als je merkt dat je auto aanzienlijk vermogen verliest, vooral tijdens het optrekken of bergopwaarts rijden, kan dit een indicatie zijn dat de versnellingsbak niet effectief vermogen overdraagt naar de wielen. Dit kan worden veroorzaakt door versleten koppelingen, tandwielen of andere interne componenten.
  4. Overmatige slijtage of lekkage: Als er sprake is van aanzienlijke slijtage van de tandwielen, lagers of andere onderdelen, of als je lekkages opmerkt, is het verstandig om de versnellingsbak te laten reviseren. Slijtage en lekkages kunnen de prestaties en de duurzaamheid van de versnellingsbak negatief beïnvloeden.

Het is altijd raadzaam om een ervaren monteur te raadplegen wanneer je vermoedt dat er problemen zijn met je versnellingsbak. Zij kunnen een grondige inspectie uitvoeren en je adviseren of een revisie nodig is. Regelmatig onderhoud en het tijdig aanpakken van eventuele problemen kunnen helpen om dure reparaties te voorkomen en de levensduur van je versnellingsbak te verlengen.

Ben jij
dus nog op zoek naar een garage om de versnellingsbak van jouw auto bij te
laten reviseren? Neem dan contact met ons op van EuroTransmissie en dan helpen
wij je graag verder om jou zo snel mogelijk weer veilig de weg op te sturen met
een gezonde versnellingsbak!

Kom niet voor verassingen te staan met een diagnostisering!

Complicaties in een transmissie komen bijna dagelijks voor, alleen vaak zijn deze wel tijdig te voorkomen. Door een diagnose uit te laten voeren door professionals en vervolgens te handelen naar wat er uit deze diagnose komt, kunt u zorgeloos de weg op.

Dingen als haperingen, schokken, rare geluiden of het niet soepel schakelen leiden vaak tot grotere problemen. Dit uit zich dan weer in het niet kunnen schakelen of het niet meer werken van de motor/auto.

Alles staat met elkaar in contact en wanneer er vroegtijdig probleem opgemerkt worden, kan er nog veel gedaan worden aan de transmissie. Ons advies is dan ook om zelfs bij kleine problemen als rare geluiden of een vreemde geur uit de transmissie toch een check te laten uitvoeren. Hiermee voorkomt u mogelijk erger en kunt u ontdekken hoe uw auto nog soepeler en fijner kan gaan rijden!

Maak dus hier uw GRATIS afspraak voor een diagnose van uw transmissie en dan zullen wij van EuroTransmissie ervoor zorgen dat u soepel, veilig en snel weer de weg op kunt!


Neem Contact

d3f94fc4 aa15 4fdc 88a6 d68c69038de3 1
Webp.net resizeimage 1 924x1024 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *